Hava Durumu

Manisa derelerinde milyon ton çöp bertaraf edildi

Manisa’nın doğal çevresini korumak ve daha yaşanılabilir bir Manisa için çalışmalarını sürdüren MASKİ Genel Müdürlüğü, bugüne kadar il genelinde bin 267 kilometrelik dere temizliği gerçekleştirdi. 1 milyon 7 bin ton çöpü bertaraf edildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.12.2022 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 28.12.2022 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Manisa derelerinde milyon ton çöp bertaraf edildi

MANİSA (İGFA) - Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, bugüne kadar dere yataklarının vatandaşların günlük hayatını olumsuz etkilememesi adına önemli çalışmalar gerçekleştirdi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, 23 Milyon TL yatırım yapıldı.

Bu kapsamda bugüne kadar il genelinde bin 267 kilometrelik dere temizliği gerçekleştirildi. 1 milyon 7 bin ton rüsubat bertaraf edildi. MASKİ ekipleri dere yataklarını rüsubattan arındırmış olmanın yanı sıra motor kaskı, koltuk takımı, klozet ve telefon direğine kadar birçok yabancı maddeyi de derelerden uzaklaştırdı. İdare sadece 2022 yılında 208 kilometrelik dere temizliği gerçekleştirerek, kenti son yıllarda yaşanan aşırı yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkın tehlikelerine karşı da koruma altına aldı.

Daha sağlıklı bir çevre ile vatandaşların can ve mal güvenliğini korumak amacıyla dere temizlik çalışmalarının büyük önem arz ettiğini belirten MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Çevik,  “İdaremiz kurulduğu günden bu yana temiz bir çevre, temiz bir Manisa hedefi ile durmaksızın dere temizlik çalışmalarını sürdürüyor. Sadece 2022 yılında 208 kilometrelik dere temizliği gerçekleştirildi. İl genelinde taşkın tehlikesi olan yerleri öncelik sırasına alarak bu doğrultuda çalışmalar yapıldı. Bugüne kadar il genelinde 1.267 kilometrelik dere temizliği yaparak su akışını sağlıklı hale getirdik. Yağışlı havalarda meydana gelebilecek taşkınlara karşı da dere yataklarını sürekli kontrol altına alarak düzenli bir şekilde önlemleri aldık. 1 milyon 7 bin ton rüsubatı bertaraf ettik. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini koruma altına aldık, almaya devam ediyoruz. Dere yataklarımızın çöp olarak kullanılmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha hassas olmalarını rica ediyoruz. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün önderliğinde gelecek nesillere daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir Manisa oluşturmak için gece gündüz demeden hizmet ve yatırımlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.