Hava Durumu

Kocaeli’nde üretilen biberiye ayçiçek yağında kullanılacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Trakya Birlik, Kocaeli’de üretilen biberiyenin ayçiçek yağında koruyucu olarak kullanılması için protokol imzaladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kocaeli’nde üretilen biberiye ayçiçek yağında kullanılacak

KOCAELİ (İGFA) - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Projesi’ni (TABİP) her geçen gün geliştiriyor.

Biberiyenin ayçiçek yağında koruyucu olarak kullanılması için Sekapark A.Ş. ile Trakya Birlik arasında protokol imzalandı. Böylece Süper Kritik Akışkan Ekstraksiyon Tesisi’nde aromatik bitki yağı olarak işlenmeye başlayan tıbbi aromatik bitkilerin kullanım alanı gün geçtikçe artıyor.

BAKAN KİRİŞÇİ DE KATILDI

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi’nin katılımıyla gerçekleştirilen 2. Yerel Yönetimler ve Tarım Çalıştayı’nda imzalanan protokol ile Kocaeli’de üretilen biberiyenin kullanım alanı daha da genişleyecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Trakya Birlik Entegre Tesisler Müdürü Erkan Ünal tarafından imzalanan protokole Erzurum, Sakarya, Konya ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanları da şahitlik etti.

Yağ, pişmaniye, şampuan, diş macunu ve ağız çalkalama suyundan sonra Büyükşehir, ayçiçek yağında doğal koruyucu olarak kullanılması için biberiye kullanacak.

Sekapark A.Ş. ve Trakya Birlik işbirliği ile yapılan AR-GE çalışmasının ardından biberiyenin ayçiçeği yağında koruyucu olarak kullanılması safhasına geçilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.