Hava Durumu

Kızılay Bursa ihtiyaç sahiplerinin sofralarına kurban vekaletini ulaştıracak

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını geleneksel hale getiren Kızılay, bu yılki kampanyasında da hayırseverlere “Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganıyla seslenirken; Kızılay Bursa, ihtiyaç sahiplerinin sofralarına kurban vekaletlerini ulaştırmak için çalışmalara başladı

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2022 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2022 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kızılay Bursa ihtiyaç sahiplerinin sofralarına kurban vekaletini ulaştıracak

BURSA (İGFA) - Hayırseverlerin kurban vekâletleriyle yurt içi ve yurt dışında milyonlarca ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefleyen Kızılay, Kurban Bayramı'nın dayanışma ve yardımlaşma ruhunu dünyanın farklı coğrafyalarında da yaşatacak.

BURSALILAR NASIL BAĞIŞTA BULUNABİLİR? KIZILAY BURSA’YA NASIL BAĞIŞ YAPILIR?

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, Kızılay’a kurban bağışında bulunmak isteyenlere bağışlarını nasıl yapabileceklerine dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Tutanç, www.bursakizilay.org.tr adresinden şube ve bağış kabul merkezimizden, stantlarımızdan veya 0541 220 24 40 nolu numaradan bizlere ulaşarak adresinize çağırarak makbuzlu ödeme yapılabileceğini duyurdu. Tutanç, "Kurban kesim işlemlerimiz; veteriner hekim kontrolünde, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, islami kesim koşulları ve dini vecibeler gözetilerek, ülke şart ve standartları çerçevesinde kapasiteye uygun kesimhanelerde / kesime uygun açık alanlarda yapılmaktadır. Kurban vekâletiniz alındıktan ve kesildikten sonra sizlere SMS ve Mail yoluyla bilgilendirme yapılmaktadır” dedi.

KURBAN BEDELİ YURT İÇİ 2475 TL YURT DIŞI 1475 TL

Kızılay vekâlet bedellerini ise yurt içinde 2 bin 475 TL, yurt dışı için bin 475 TL olarak belirlendiğini kaydeden Tutanç, yurt dışında yaşayanlardan Türkiye için vekâlet vermek isteyenler 175 USD veya 165 Euro, diğer ülkeler için ise 110 USD veya 100 Euro bedel karşılığında bir hisselik vekâletini Kızılay’a verebileceğini söyledi.

Öte yandan Kızılay’ın “Kurban’da Kızılay Modeli” sayesinde vekalet veren vatandaşlar için veterinerler tarafından seçilen kurbanlıklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulunduğu ortamda dini kurallara uygun bir şekilde, son derece hijyenik ortamlarda, vekâlet sahiplerinin isimleri okunarak, Kurban Bayramı’nın ilk üç günü kesilecek. Bu model sayesinde hayırseverler kurban ibadetlerini, amacına ve kuralına uygun olarak yerine getirebilecek. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarında kavurma ya da kıyma konservesi haline getirilecek ve yıl boyunca ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.