Hava Durumu

'Kinder Schoko Bons' ürünlerine toplatma kararı

Tarım ve Orman Bakanlığı, Belçika'da üretilen Kinder markalı bazı ürünlerin Salmonella bakterisi riskine karşı toplatılmasına karar verdi. Türkiye'de de 125 gr. L329R03 parti nolu Kinder Schoko Bons ve 125 gr. L336R03 parti nolu Kinder Schoko Bons markalı ürünlerle ilgili toplatılma kararı çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
'Kinder Schoko Bons' ürünlerine toplatma kararı

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Belçika'da üretilen Kinder markalı bazı ürünlere yönelik toplatma kararı alındığı bildirildi.

Avrupa'da bazı ülkelerde salmonella salgınıyla arasında bir bağlantı olduğu şüphesiyle Kinder çikolata ürünleri geri çağrılmıştı.

Salmonella belirtileri arasında ishal, mide bulantısı, kusma ve ateş yer alıyor.

TRT Haber'in aktardığı habere göre açıklamada, "Belçika'da üretilen Kinder markalı bazı ürünlerde tespit edilen Salmonella bakterisine ilişkin süreç ilk günden itibaren Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce titizlikle takip edilmekte ve gerekli kontroller yapılmaktadır. Ülkemizde bugüne kadar yapılan denetimler sonucu alınan numunelerin analizlerinde Salmonella tespiti yapılmamıştır. Avrupa Birliği vakaya ilişkin güncel tespitleri bütün ülkelerle paylaşmaya devam etmektedir. Ülkemize de 125 gr. L329R03 parti nolu Kinder Schoko Bons ve 125 gr. L336R03 parti nolu Kinder Schoko Bons markalı ürünlerle ilgili bildirim yapılmıştır. Bu kapsamda bahse konu ürünler için Bakanlığımızca toplatma kararı alınmıştır. Tüketici sağlığının en üst düzeyde korunmasına yönelik resmi kontrollerimiz devam etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.