Hava Durumu

Kazakistan'da 149 kişi hayatını kaybetti

Kazakistan'da yapılan akaryakıt zamlarından kısa süre sonra başlayan ve şiddete dönüşen Almatı'daki protestolarda 149 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2022 17:13
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kazakistan'da 149 kişi hayatını kaybetti

Kazakistan'da akaryakıta yapılan zamlardan sonra ülke vatandaşları tarafından protestolar başlamış, ülkede OHAL ilan edilmişti.  Akaryakıt zamlarından sonra vatandaşların sokağa çıkıp protesto yapmasıyla hükümet istifa etmişti.

 TRT Haberin aktardığına göre Kazakistan'ın Almatı şehrinde akaryakıt zamlarına karşı başlayan ve kısa sürede şiddet olaylarına dönüşen protesto gösterilerindeki bilanço belli oluyor. Kazakistan Polis Departmanı tarafından açıklanan bilgilere göre Almatı'daki olaylarla 149 kişinin hayatını kaybettiği, 2 bin 300 kişinin de gözaltına alındığı açıklandı. Almatı Başsavcılığı tarafından açıklanan bilgilere göre, 405 ceza davasının araştırıldığı belirtildi. 

Nursultan Nazarbayev'in yeğeni Samat Abiş, Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in kararıyla, Ulusal Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcılığı görevinden alınırken, Nursultan Nazarbayev’in damadı Timur Kulibayev’in da Ulusal Girişimciler Odası Atameken’in Başkanlığı görevinden istifa ettiği duyurdu. 

Kazakistan'da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü kapsamında bulunan Barış Güçleri'nden bir kısmı ülkeden ayrıldı.  Tacikistan, Kırgızistan ve Ermenistan askerleri teçhizatları ile birlikte ülkelerine döndü. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.