Hava Durumu

Kayseri Talas'tan tarıma destek

Kayseri'nin Talas Belediyesi’nin ilçe tarımına katkıları devam ediyor. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın göreve geldiği günden bu yana tarım ve hayvancılığa yönelik verdiği desteklere bir yenisi daha eklendi. Belediye tarafından hayvan yem bitkisi olarak üretilen ve piyasada kilogram fiyatı 3 lira olan Macar Fiği, Talaslı üreticilere 1,5 liradan verilecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 09:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kayseri Talas'tan tarıma destek

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Geçtiğimiz günlerde haziran ayı toplantısını gerçekleştiren Kayseri'nin Talas Belediye Meclisi, oy birliğiyle aldığı kararla büyük baş hayvan sahiplerine yem desteği kararı aldı.

Konuyla ilgili mecliste konuşan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, daha önce farklı uygulamalarla tarım ve hayvancılığa sağladıkları desteğe yenisini eklemek istediklerini belirterek, belediye tarafından çeşitli bölgelere ekilmiş ve hasadı yapılacak olan hayvan yemi bitkisini piyasaya göre uygun fiyatla çiftçiye vereceklerini söyledi.

Her ortamda üretime ve üreticiye destek olduklarının altını çizen Başkan Yalçın, “Abdullah Gül Üniversitesi arazisi ile ilçemiz sınırlarında bulunan 360 dekar alana hayvan yemi yani Macar fiği ekimi yaptık ve bu günlerde de hasat zamanı. Buradan 70 ila 80 ton arasında bir hasat elde etme gibi bir durumumuz var. 1-10 arasında süt sığırı bulunan üreticilerimize destek olmak amacıyla piyasa da 2,70 liraya satılan Macar fiğini biz 1,5 liradan vereceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.