Hava Durumu

Kayseri Erciyes Kuzey Buzul zirve tırmanışı tamamlandı

Kayseri'nin Hacılar Dağcılık ve Kış Sporları Kulübü (HADAK) tarafından düzenlenen Erciyes Kuzey Buzul Zirve Tırmanışı başarıyla gerçekleştirildi. Faaliyette 10 dağcı zirve yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 10:42
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 10:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kayseri Erciyes Kuzey Buzul zirve tırmanışı tamamlandı

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Bulutları delen zirvesi, tepesinden eksik olmayan karı ve azameti ile Kayseri’nin sembolü ve Türkiye’nin 5’inci büyük dağı unvanına sahip olan Erciyes Dağı’nın 3917 rakımlı zirvesine çıkmak için ülkemizin çeşitli şehirlerinden HADAK’ın misafiri olarak Kayseri'nin Hacılar ilçesine gelen seçkin dağcılar, Sütdonduran Yaylası’nda buluştu. Tırmanışa gece saat 03.00’de HADAK Yönetim Kurulu Üyesi Yusuf Hakan Özdemir önderliğinde başlayan 10 dağcı, 3917 rakımlı Erciyes Dağı’nın zirvesine saat 11.00’te ulaştı.

Erciyes Dağı’nın 4 mevsim güzellikler sunduğunu söyleyen Hacılar Belediye Başkanı ve HADAK Başkanı Av. Bilal Özdoğan, “HADAK kulübümüzün ev sahipliğinde düzenlenen faaliyete katılmak için şehrimize gelen sporcularımızı misafir etmekten dolayı mutluluk duyduk. Zirve faaliyetine katılan dağcılarımızı tebrik ediyorum. Belediye olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk olmaya da devam edeceğiz.” Dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.