Hava Durumu

Kavala davasında yeni gelişme

Gezi Parkı olaylarını organize ve finanse etmekle suçlanan işadamı Osman Kavala'nın yargılandığı davada Cumhuriyet savcısı görüşünü açıkladı. Savcı, Kavala’nın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Mahkeme heyetinin vereceği karar bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2022 16:14
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kavala davasında yeni gelişme

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın tek tutuklu sanığı olan Osman Kavala, duruşmaya katılmadı. Tutuksuz bazı sanıklar ve avukatlar duruşma salonunda hazır bulundu. CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Sezgin Tanrıkulu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu; ABD, Fransa, İtalya, Belçika, Norveç ve İsveç konsolosluk temsilcilikleri ve Hollanda'dan bir milletvekili de duruşmayı izleyenler arasında yer aldı. Duruşma öncesi İstanbul Adalet Sarayı önünde Kavala'ya destek olan bir grup tarafından basın açıklaması yapıldı. Kavala'nın serbest bırakılmasını isteyen grupta CHP'li Özel, Tanrıkulu ve Kaftancıoğlu da vardı.

HEYET MÜZAKEREYE ÇEKİLDİ

Duruşmada sanıklardan Can Atalay, Tayfun Kahraman, Ayşe Mücella Yapıcı savunma yaptı. Daha sonra avukatlar savunma ve taleplerini dile getirdi. Kavala'nın avukatları, tahliye kararı verilmesini istedi.

Cumhuriyet savcısı ise Kavala'nın tutukluluk halinin devamı yönünde karar verilmesini istedi. Mahkeme heyeti, müzakereye çekildi. Heyetin vereceği karar bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.