Hava Durumu

İstanbul Taksim'de patlama: 6 ölü, 53 yaralı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstiklal Caddesi'ndeki patlamada ilk belirlemele göre 4 kişinin hayatını kaybettiği, 38 kişinin yaralandığını açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 kişinin hayatını kaybettiği, 53 yaralının olduğunu kalleş saldırının faillerini yakalamak için çalışmaların başladığını duyurdu. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, İstiklal Caddesi'nde meydana gelen patlama üzerine "yanlış bilgi paylaşmama" uyarısı yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2022 17:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İstanbul Taksim'de patlama: 6 ölü, 53 yaralı

İSTANBUL (İGFA) - İstanbul'da Taksim İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi. Can kayıpları ve çok sayıda yaralının da olduğu bildirilen patlama üzerine RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den "uyarı" geldi.

Ebubekir Şahin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Beyoğlu Taksim’de bir patlama haberi aldık. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Lütfen kaynağı belirsiz bilgilere itibar etmeyelim, güvenli kaynaklardan bilgi sahibi olalım. Farkında olmadan yanlış bilgiyi yaymayalım. İstanbulumuza çok geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da, sosyal medyadan paylaşımda bulundu.

Bu arada Beyoğlu'ndaki patlamaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılırken, Sulh Ceza Hakimliği'nce de yayın yasağı getirildi.

Patlamanın nedenine ilişkin henüz resmi bir açıklama olmazken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstanbul'a geleceği öğrenildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.