Hava Durumu

İsmail Koncuk İYİ Parti'de

İYİ Parti'nin ardından Zafer Partisi'nden de istifa eden Adana milletvekili İsmail Koncuk, bugün yeniden İYİ Parti'ye geri dönüyor. Koncuk'un İYİ Parti ile temasının Zafer Partisi'nden istifa etmesinin ardından başladığı belirtilirken Akşener'le yapılan yüz yüze görüşmede bu kararın alındığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2022 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2022 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İsmail Koncuk İYİ Parti'de

İsmail Koncuk, 16 Kasım 2020'de “İYİ Parti ile milletvekili ve üye olarak bir bağlantım kalmamıştır. Gerek İYİ Parti TBMM grubundaki milletvekili arkadaşlarım, gerekse tüm teşkilatlarda yönetici ve üye olarak bulunan samimi arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum” diyerek istifa kararı almıştı. Daha sonra Ümit Özdağ'ın Zafer Partisi'nin kuruluş sürecinde yer alan ve sekreterlik görevini de üstlenen Koncuk, 7 Nisan'da “Birkaç kişi ile çıktığımız bu yolda, bu yönetim anlayışı ile maalesef daha ileri gidebilmek mümkün görünmüyor” diyerek Zafer Partisi’nden istifa ettiğini açıklamıştı.

Cumhuriyet'ten Gamze Kolcu'nun haberine göre Koncuk, bugün yeniden İYİ Parti'ye katılacak. Partiyle temasının Zafer Partisinden istifa etmesi sonrası başlayan Koncuk'a, İYİ Parti içi ve dışından geri dönmesi konusunda çok sayıda arama gelirken diyalog sürecinde Genel Başkan Başdanışmanı, İzmir Milletvekili Aytun Çıray aktif rol aldı. Koncuk'un Akşener ile yüz yüze görüşme yaptığı ve kararın bu toplantıda alındığı öne sürüldü.

Bugün, Akşener'in rozet takmasıyla birlikte Koncuk yeniden İYİ Parti'ye katılacak ve İYİ Parti'nin Meclis’teki sandalye sayısı 37’ye yükselecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.