Hava Durumu

İnternet Gazeteciliği Yasası'na ilişkin teklifin görüşmeleri sürüyor... 29. madde aynen kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, "dezenformasyonla mücadele düzenlemesi", "İnternet Gazeteciliği Yasası" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine ikinci bölümde yer alan 29. madde aynen kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.10.2022 17:02
Haber Güncellenme Tarihi: 13.10.2022 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İnternet Gazeteciliği Yasası'na ilişkin teklifin görüşmeleri sürüyor... 29. madde aynen kabul edildi

ANKARA (İGFA) -İktidar kanadı tarafından "Dezenformasyonla Mücadele Yasası" olarak ifade edilen, yasaya itiraz edenler tarafından "sansür yasası" ve "sosyal medya yasası" şeklinde nitelendirilerek eleştirilen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülmeye devam ediyor.

Teklifin birinci bölümündeki maddelerin kabul edilmesinin ardından ikinci bölümün üzerinde görüşmeleri dün gerçekleşmişti.

Tartışmalı 29. maddeye kadar gelinen görüşmeler sırasında muhalefet vekillerinin protestoları üzerine oturuma iki kez 15 dakika ara verilmişti.

Milletvekillerinin protestolarını devam ettirmesi üzerine Akar, birleşime bir kez daha ara verdi.

HDP'li milletvekilleri de CHP'nin protestosuna, yazılı dövizlerle destek verirken CHP ve HDP'li milletvekilleri protestolarını "Sansüre hayır" sloganıyla devam ettirmesi üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, TBMM Başkanvekili Haydar Akar'dan içtüzüğü çalıştırmasını ve görüşmelere devam edilmesini istemişti.

Akar, uyarılarına rağmen protestonun sürmesi üzerine İçtüzüğün 68. maddesi uyarınca birleşimi kapatmıştı.

Bugün saat 14.00 itibariyle yine TBMM Başkanvekili Haydar Akar'ın başkanlığında açılan meclis, gündem dışı önergelerin ardından söz konusu kanun teklifinin maddelerinin görüşülmesine saat 17.00 itibariyle başladı.

29. MADDE AYNEN KABUL EDİLDİ

TBMM Genel Kurulunda, muhalefetin teklif metninden çıkarılması veya öngörülen cezanın indirilmesi, sanıkların tutuksuz yargılanması yönündeki uzlaşma arayışlarına karşın, teklifin “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçu”nu düzenleyen 29’uncu madde, değişiklik yapılmaksızın kabul edildi.

Buna göre “halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse” 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek.

Görüşmelerde 30, 31, 32 ve 33. maddeler de kabul edildi.

Diğer maddelerin görüşülmesi devam ediyor.

Komisyon raporları ile Teklif metnine ulaşmak için tıklayabilirsiniz

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.