Hava Durumu

İçişleri'nden eş zamanlı okul çevreleri ve servis araçları denetimi

Türkiye genelinde çocuk ve gençlerin korunmasına yönelik okul çevreleri ile servis araçları denetim uygulaması yapıldı. Uygulamada 9'u kayıp 557'i araması bulunan şahıslar yakalanırken, bin 579 araca da idari para cezası uygulandı.

Haber Giriş Tarihi: 23.11.2022 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 23.11.2022 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İçişleri'nden eş zamanlı okul çevreleri ve servis araçları denetimi

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı koordinesinde mevcut huzur ve güven ortamının devamını sağlamak, çocuk ve gençleri başta kumar olmak üzere her türlü suçtan uzak tutmak ve korumak, öğrencilerin eğitim ve öğretimlerini daha güvenli ortamlarda sürdürmelerini sağlamak amacıyla okul çevreleri ile servis araçları denetim uygulaması gerçekleştirildi.

Park-bahçeler ve oyun salonlarını denetlemenin yanı sıra çocukların dilendirilmesini önlemek, aranan şahısları yakalamak ve suç unsurlarını ele geçirmek amacıyla eş zamanlı olarak okul ve öğrenci yurtlarının yakın çevrelerinde ve umuma açık işyerlerinde yapılan uygulamaya 11 bin 550 karma ekip ile 37 bin 685 Emniyet ve Jandarma personeli katılım sağladı. Uygulamada 34.604 okul servis aracı denetlendi.

Yapılan denetimlerde 226 adet Okul Servis Araçları YönetmeliğineUymamak, 194 adet Araç Muayenesi Yaptırmamak, 127 adet Emniyet Kemeri Takmamak, 98 adet Fazla Yolcu Taşımak ihlalleri başta olmak üzere diğer ihlallerle birlikte toplamda bin 579 araç ve sürücüsüne cezai işlem yapılarak idari para cezası uygulandı.

Eksikliği tespit edilen 195 okul servis aracı trafikten men edilirken, 9 sürücünün belgesi geri alındı.

22 bin 658 okul çevresi başta olmak üzere ülke genelinde bulunan 27 bin 288 umuma açık yer, park ve bahçeler, metruk binalar, çakmak gazı ile tiner gibi uçucu madde, alkol ve özellikle açık/paket olarak tütün mamülleri satışı yapılan yerlerde 2'si terör örgütüne mensup olduğu belirlenen toplamda 557 araması bulunan şahıs yakalanırken, 9 kayıp çocuk da bulundu.

Denetimlerde 2 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet ruhsatsız av tüfeği, 43 adet mermi ile 1 adet kesici/delici alet elde edilirken, 754 paket kaçak sigara, 28.138 adet doldurulmuş makaron, 30,6 kg. kıyılmış tütün ve 3 litre kaçak içkiye el konuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.