Hava Durumu

DSİ'nin Gemlik projesi tüm hızıyla sürüyor

Ülkemizin en büyük yatırımcı kamu kuruluşlarından birisi olan Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü 2023 hedefleri doğrultusunda yatırım yapmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2022 15:44
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2022 15:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
DSİ'nin Gemlik projesi tüm hızıyla sürüyor

BURSA (İGFA) - DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden su, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturuyor.

Bu kapsamda Gemlik (Büyükkumla Barajı) İçmesuyu Arıtma Tesisi inşaatında gelinen son nokta hakkında yazılı açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız,  çalışmaların hızla devam ettiği Gemlik (Büyükkumla Barajı) İçmesuyu Arıtma Tesisi tamamlanması ile Gemlik ilçe merkezi, Küçükkumla, Büyükkumla, Narlı, Gençali, Kurşunlu, Umurbey yerleşim yerlerine 2045 yılına kadar günlük 70 bin metreküp ham suyu arıtarak yıllık 18,95 milyon metreküp memba kalitesinde içme, kullanma ve endüstri suyu verileceğini söyledi.

Bursa Gemlik İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde ünite betonarme inşaatları ve saha borulaması montajlarının tamamlandığını ve kablo temini yapıldığını ifade eden Yıldız, "Ünite binaları ince işleri ve mekanik ekipmanların montajlarına başlanmıştır” dedi.

Genel Müdür Yıldız, projenin tüm aşamalarının tamamlanmasıyla yılda 18,95 milyon metreküp içme, kullanma ve endüstri suyu sağlanacağının belirterek, “Hayata geçirilen proje ile Gemlik İlçesi ve civar yerleşim yerlerini kapsayan yaklaşık 120.000 vatandaşımızınve Gemlik Organize Sanayi Bölgesi'nin 2045 yılına kadar içme, kullanma ve endüstri suyu ihtiyacı karşılanmış olacaktır” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.