Hava Durumu

Dokuz Eylül Üniversitesi dünyada ilk 200'de

İngiltere merkezli QS Dünya Üniversite Sıralamaları: Sürdürülebilirlik 2023 raporu sonuçları yayınlandı. DEÜ, “Sürdürülebilir Kurumlar” başlığında ise dünyada ilk 200’e girerek bu alanda yeni başarılara imza attı.

Haber Giriş Tarihi: 03.11.2022 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Dokuz Eylül Üniversitesi dünyada ilk 200'de

İZMİR (İGFA) - Türkiye’de “Araştırma Üniversitesi” unvanına sahip 20 üniversiteden biri olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), ‘Dünyada ilk 500’ hedefi kapsamında küresel tırmanışını sürdürüyor.

DEÜ, son olarak İngiltere merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Quacquarelli Symonds’ın (QS), 2023 yılı “Sürdürülebilirlik” listesinde Türkiye’deki devlet üniversiteleri sıralamasında 4’üncü olurken; genel sıralamada dünyada 451-500 aralığında yer aldı. QS, bu yıl ilk kez sürdürülebilirlik teması altında “Sosyal Etki” ve “Çevresel Etki” kategorilerine göre dünya üniversitelerini sıraladı.

Genel sıralamaya dünyadan 700, Türkiye’den ise 11 üniversite girmeye hak kazanırken; ülkemizin köklü yükseköğretim kurumlarından DEÜ, listelerdeki başarısı ile güven tazeledi.

DÜNYADA İLK 200’DE

Sıralamada “Çevresel Etki” kategorisinde dünyada 446’ncı sırada bulunan DEÜ,  bu kategoride Türkiye’deki tüm üniversiteler arasında ilk beş içine girmeyi başardı.

Çevresel Etki alt metriklerinde de Türkiye genelinde üst sıralarda yer alan DEÜ; “Sürdürülebilir Eğitim”de dünyada ilk 400’e, “Sürdürülebilir Kurumlar” başlığında ise 189’uncu sırada yer alarak dünyada ilk 200’e girdi ve bu alanda yeni başarılara imza attı. Sosyal Etki kategorisinde ise dünyada 374’üncü sırada yer alan DEÜ, Türkiye’de bu kategoride 5’inci oldu. Asya üniversitelerinin yer aldığı bölgesel sıralamada ise DEÜ, 159 kurum arasında 81’inci sırada yer aldı.

DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, yayımlanan rapora ilişkin Üniversitenin sürdürülebilirlik alanında uluslararası kapsamda önemli bir başarı daha kaydettiğini belirterek, dünya genelinde sürdürülebilirlik ve çevre çalışmalarıyla ses getiren üniversitenin saygınlığını artıran hocaları ile başarıya katkı sunan mensuplarına ve paydaşlarına teşekkür etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.