Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Millilik ve yerlilik oranını yükselteceğiz"

Atatürk Havalimanı'nda 12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanının bundan sonra da uluslararası ölçekteki fuar, etkinlik ve yarışmalara ev sahipliği yapmayı sürdüreceğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2021 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2021 13:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Millilik ve yerlilik oranını yükselteceğiz"

ANKARA (İGFA) -  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaklaşık 2 bin kilometre uzunluğa sahip hayli çetin yerleri olan bu coğrafyada ulaşım yatırımları yapmanın zorluğunu en iyi sizler bilirsiniz. Biz her alanda işte bunu başardık. Türkiye olarak ulaştırma ve haberleşme alanında geçtiğimiz 19 yılda 1 trilyon lira yatırımı hayata geçirdik" dedi. 

12. Ulaştırma ve Haberleşme Şurası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karayolunda bölünmüş yol uzunluğunu 28 bin 340 kilometreye çıkardıklarını belirterek, "Dağları tünellerle, vadileri ve akarsuları köprülerle geçtik. Böylece yolcu ve yük taşımacılığında güvenli bir karayolu taşımacılığının alt yapısını kurduk. Bu rakamı sürekli artırıyoruz. Otoyol uzunluğumuzu bin 714 kilometreden 3 bin 534 kilometreye yükselttik. Edirne'den Ortadoğu'ya çıkış kapısı olan Şanlıurfa'ya kesintisiz otoyol ağına sahip bir ülkeyiz. Aydın-Denizli için de 1915 Çanakkale Köprüsü'nün de yer aldığı Malkara Çanakkale gibi projelerle otoyol uzunluğumuzu 4 bin 100 kilometrenin üzerine çıkarıyoruz. Yollarımızdaki tünel uzunluğunu 50 kilometreden 631 kilometreye çıkardık" diye konuştu.

Uluslararası ve ulusal demiryolu ağlarının yanında şehir içi ulaşımda da raylı sistemleri hızla geliştirdiklerini belirten Erdoğan, 811 kilometrenin üzerinde şehir içi raylı sistemler faaliyet gösterdiğini ifade ederek, "Milli elektrikli tren setimizi geliştirdik. Önümüzdeki yıl milli elektrikli lokomotifimizin üretimine başlıyoruz. Metro, banliyo ve tramvayda da üretebilecek düzeye geliyoruz" dedi.

"MİLLİLİK VE YERLİLİK ORANINI YÜKSELTECEĞİZ"

"Genişbant internetten fiber hatlara iletişimin her alanında kurumlarımıza ve halkımıza verdiğimiz hizmetin standardını yükseltiyoruz" diyen Erdoğan,  5G başta olmak üzere geleceğin teknolojilerinde millilik ve yerlilik oranını yükseltmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Türkiye'nin dış ticareti içinde denizyolunun payını 4 kat arttırdıklarını kaydeden Erdoğan, "Sadece bu yılın ilk 7 ayında denizyolu ile yapılan dış ticaretimiz 158 milyar doları buldu.  Tersane sektöründe ve yat imalatında da ülke olarak önemli bir yere geldik. Şüphesiz deniz taşımacılığındaki en büyük projemiz Kanal İstanbul'dur. Yaklaşık 10 yıl önce gündeme getirdiğimiz Kanal İstanbul nihayet fiilen uygulama aşamasına gelmiştir. Yurt içinde havalimanı sayımızı 26'dan 56'ya çıkardık. Halen inşası devam edenlerle havalimanı sayımız yakında 61'e ulaşacak. İstanbul Havalimanımız Türkiye'nin büyük sembollerinden biri haline gelmiştir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.