Hava Durumu

Bursa'nın barajlarında 'kış' umudu

Bursa'da halihazırda barajlarda 60 günlük su rezervi bulunurken, ‘kış aylarında beklenen yağışlarla birlikte’ 2023 yılını da sorunsuz geçirmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2022 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2022 18:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa'nın barajlarında 'kış' umudu

BURSA (İGFA) - Bursa Büyükşehir Belediyesi, ‘tüm dünyada iklim değişikliklerine bağlı olarak yaşanan sorunlardan Bursa’nın asgari düzeyde etkilenmesi için’ BUSKİ marifetiyle gerçekleştirdiği plan ve yatırımlarını aralıksız sürdürüyor.

Gerek kayıp kaçak oranlarının minimize edilmesi, gerekse kaynakların verimli kullanılmasıyla Bursa, bu yıl da susuzluk yaşamayacak.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, barajlardaki su rezervinin Bursa’nın yaklaşık 60 günlük su ihtiyacını karşılar durumda olduğunu söyledi.

Başkan Aktaş, “Bursa’nın su ihtiyacını karşılayan barajlarımızdan Nilüfer’in yıllık su kapasitesi 60 milyon, Doğancı Barajı’nın ise 110 milyon metreküp. An itibarıyla Doğancı Barajı’nın doluluk oranı yüzde 38, Nilüfer Barajı’nın ise yüzde 3 seviyesinde. Buradaki doluluk oranları kimseyi endişeye sevk etmesin. Yeri gelmişken, aynı havzada daha üst kottaki Nilüfer Barajı’nın varlık amacının ‘yağışların yetersiz olduğu dönemlerde’ Doğancı Barajı’na su takviyesinde bulunabilmek olduğunu belirtmekte yarar görüyorum. Neticede, barajlardaki mevcut doluluk oranlarının ‘hiç yağış olmaması durumunda bile’ yaklaşık 60 gün boyunca Bursa’nın su ihtiyacını karşılayacak durumda olduğunu söyleyebilirim. Kaldı ki önümüzdeki günlerde yağmur ve kar yağışlarının da başlayacağı gerçeği göz önüne alındığında, endişe verici durum yok” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.