Hava Durumu

Bursa İnegöl'ün 'Baykoca'sı Vadi'de

Bursa'da İnegöl Belediyesi Baykoca Proje Takımlarının hazırladığı Baykoca REGA (Rehber Elektrikli Gezi Aracı) ve Baykoca Fezakadı Drone İle Kaçak Yapı Tespiti projeleri Bilişim Vadisine kabul edilmişti. İki proje sonrasında tarım alanında geliştirilen Baykoca ZİHA projesi de Bilişim Vadisindeki yerini aldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2022 11:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2022 11:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa İnegöl'ün 'Baykoca'sı Vadi'de

BURSA (İGFA) - İnegöl Belediyesi Baykoca Proje Takımları, başarılarına başarı katmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz yıl Teknofest’te 1’incilik ödülü alan Baykoca Proje Takımları 2022 yılına da hızlı başladı. İnegöl Belediyesi Baykoca Proje Takımları, Mart ayında Bilişim Vadisini ziyaret etmişti. Burada Bilişim Vadisi Proje ve Ar-Ge Biriminin brifinginin ardından, İnegöl Belediyesi Baykoca Proje Takımlarının geliştirdiği 3 projeye ilişkin sunumlar yapıldı.

Baykoca Rehber Elektrikli Gezi Aracı, Baykoca Fezakadı Drone İle Kaçak Yapı Tespiti Projesi ve Baykoca ZİHA, yapılan sunumlar sonrası büyük beğeni toplamıştı. Baykoca Rehber Elektrikli Gezi Aracı ve Baykoca Fezakadı Drone İle Kaçak Yapı Tespiti Projesi Bilişim Vadisinde yer almaya hak kazanmıştı.

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Bilişim Vadisi tarafından Baykoca ZİHA projesinin de onaylandığı müjdesini paylaştı.

Başkan Taban, “Daha önce 2 projemizin kabul edilmesinin ardından, Bilişim Vadisine üçüncü projemiz de girmeye hak kazandı. Tarımda İnegöl Modelinin teknolojik altyapısında önemli bir yere sahip olan, aynı zamanda; hem sudan hem zamandan hem de kullanılan ilaçtan ciddi tasarruf oluşturan Zirai İnsansız Hava Aracı Projesi, ülkemizin tarım alanına katkı sağlayacak önemli bir çalışma. Bu projenin de Bilişim Vadisinde yer alması bizleri ayrıca mutlu etti. Baykoca ZİHA ile birlikte toplamda 3 projemiz Bilişim Vadisinde yerini almış oldu. Emeği geçen çalışma arkadaşlarımıza ve proje takımındaki gençlerimize yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.