Hava Durumu

Aydın Çiftçi Merkezi'nden katma değerli üretim

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Aydın çiftçisinin hizmetine sunduğu "Aydın Çiftçi Merkezi"nde yüksek değerli ürün üretimine devam ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2022 18:30
Haber Güncellenme Tarihi: 17.09.2022 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Aydın Çiftçi Merkezi'nden katma değerli üretim

AYDIN (İGFA) - Aydin Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioglu’nun Aydin çiftçisinin hizmetine sunduğu "Aydin Çiftçi Merkezi’nde yüksek değerli ürün üretimine devam ediliyor. Uygun bakim şartlarıyla geçen şubat ayında erkenci hasat yapılan kuşkonmazdan bu mevsimde de verim alindi. Kuşkonmazlar Halk Ege Et marketlerinde tüketicilerin beğenisine sunuldu.

Aydin Çiftçi Merkezi’nde iki yıl önce deneme üretimine başlanan kuşkonmazlardan yüksek verim elde ediliyor. Aydin çiftçisine katma değeri yüksek ürünler kazandırmak için kurulan merkez bu misyonunu yerine getirmeye devam ediyor. Uygun ve doğru bakımla uzun süreli verim elde edilebilen kuşkonmazın ekonomik değeri de oldukça yüksek. Kuşkonmaz iç piyasada değerlendirilmesinin yani sıra ihraç da ediliyor.

Üretimden elde ettikleri deneyimi isteyen çiftçilerle, kurum ve kuruluşlarla paylaşmaya hazır olduklarının altını çizen Başkan Çerçioğlu, merkezin Aydin tarımı için önemli bir görev üstlendiğini belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.