Hava Durumu

AVM'lere hayvanat bahçesi yasağı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan Hayvanat Bahçelerinin ve Doğal Yaşam Parklarının Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2022 09:41
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2022 09:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
AVM'lere hayvanat bahçesi yasağı

ANKARA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Hayvanat Bahçelerinin ve Doğal Yaşam Parklarının Kuruluşu ile Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik" Resmi Gazete'de yayımlandı.

Alışveriş merkezlerinde yeni hayvanat bahçesi kurulması yasaklandı.

Yer seçimine ilişkin kriterlerin de yeniden belirlendiği yönetmeliğin 7. maddesinde, 26 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan "Alışveriş Merkezleri Hakkında Yönetmelik"e dikkati çekilerek söz konusu yönetmelikte tanımlanan alışveriş merkezlerinde hayvanat bahçeleri ve doğal yaşam parklarının kurulamayacağı kaydedildi.

Hayvanat bahçeleri ve doğal yaşam parkları gürültü, hava ve su kirliliğine maruz olmayan, insan ve hayvan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek endüstriyel kuruluşlar ile her türlü gayrisıhhi müesseselerden kuş uçuşu en az bir kilometre uzaklıkta, fen, sağlık ve afet şartları bakımından imar ile ilgili mevzuata uygun alanlarda kurulabileceği kararlaştırıldı.

Öte yandan önceki yönetmelikte hayvan sayısına göre ruhsatlandırma yapılmaktayken yeni düzenlemede hayvan türleri dikkate alınarak gruplandırmaya gidilerek ruhsat verilmesi hükme bağlandı.

Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce ruhsatlandırılan hayvanat bahçelerine, yeni düzenlemeye göre ruhsat almaları için 11 Haziran 2023'e kadar süre tanındı.

Söz konusu yönetmeliğin ayrıntılarına ulaşmak için tıklayabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.