Hava Durumu

6 üniversiteye yeni rektör

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ve Resmi Gazete'de yayımlanan kararla 6 üniversitenin rektörü değişti.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2022 09:11
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2022 09:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
6 üniversiteye yeni rektör

Bu üniversiteler Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi ve Bursa Teknik Üniversitesi oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 üniversiteye rektör atadı. Karar, Resmi Gazete'de yayımlandı. Söz konusu atamaların 2547 sayılı Kanunun 13'üncü ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yapıldığı belirtildi. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr Mümin Şahin,Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Kul,Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Cem Zorlu,Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İsmail Bakan,Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Çakmak,Bursa Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Naci Çağlar atandı.

YÖK ÜYELERİ ATANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Yükseköğretim Kurulu üyeliklerine, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6'ıncı maddesinin b/1 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'inci, 3'üncü ve 7'inci maddeleri gereğince;

Cumhurbaşkanı Başdanışman Prof. Dr. Sadettin Hülagü,Prof. Dr. Naci Gündoğan,Prof. Dr. Burhaneddin Sandıçı,Prof. Dr. Erol Arcaklıoğlu seçilirken,2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 6'ıncı maddesinin b/5 bendi ve 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2 ve 7'inci maddeleri gereğince Üniversitelerarası Kurulca seçilen Prof. Dr. Arif Bilgin atandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.