Hava Durumu

Transpet, 'Rubis Terminal'i satın aldı

Transpet Petrolcülük ve Enerji A.Ş. (Transpet), uluslararası petrol sektörünün önemli oyuncularından birisi olan Fransız Rubis Terminal Infra SAS’in Türkiye operasyonlarını yönettiği Rubis Terminal Petrol Ticaret ve Sanayi A.Ş.’yi (Rubis Terminal) satın aldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2022 10:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2022 10:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Transpet, 'Rubis Terminal'i satın aldı

MERSİN (İGFA) - Enerji ve petrol ürünleri ticareti alanlarında Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden Transpet’in ÜNLÜ & Co’nun aracılık ettiği işlemle Fransız Rubis Terminal Infra SAS’in Türkiye operasyonlarını yönettiği 'Rubis Terminal'i satın aldığı bildirildi.

ÜNLÜ & Co’nun alıcı taraf danışmanlığını yürüttüğü satın alma işlemi ile depolama sektörüne de yatırım yapan Transpet, petrol ürünleri ve kimyasal depolama faaliyetlerinde tüm Akdeniz havzası ülkelerini hedefliyor.

İskenderun Körfezi'nde yer alan terminal, 1984 yılından bu yana sektöre hizmet veriyor.  Kuruluşundan bu güne sürekli şekilde yapılan yatırımlarla yenilenen ve geliştirilen terminal, Kerkük-Ceyhan ve Bakü-Tiflis-Ceyhan boru hattının bittiği ve petrol endüstrisinin giderek yoğunlaştığı bir bölgede yer alması nedeniyle stratejik bir konuma sahip.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.