Hava Durumu

Ticaret Bakanlığı’ndan 7 ayda 1,7 milyar liralık ceza

Ticaret Bakanlığı ve bağlı kurumlar, iç piyasadaki dengeyi bozduğu tespit edilen sektörlere 2025’in ilk 7 ayında milyarlarca liralık ceza kesti. En yüksek ceza haksız ticari uygulamalara, fahiş fiyatlara ve otomotiv sektörüne verildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2025 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2025 09:46
Kaynak: İGFA
Ticaret Bakanlığı’ndan 7 ayda 1,7 milyar liralık ceza

Kuyum, otomotiv, emlak… Ticaret Bakanlığı’ndan sektörlere 7 ayda 1,7 milyar liralık cezaTicaret Bakanlığı ve bağlı kurumlar, iç piyasadaki dengeyi bozduğu tespit edilen sektörlere 2025’in ilk 7 ayında milyarlarca liralık ceza kesti. En yüksek ceza haksız ticari uygulamalara, fahiş fiyatlara ve otomotiv sektörüne verildi.

Ticaret Bakanlığı, 2025 yılının Ocak-Temmuz dönemine ilişkin denetim sonuçlarını paylaştı. Açıklanan verilere göre, ilk 7 ayda yaklaşık 331 bin firma ve 20 milyon ürün denetlendi. Bu kapsamda toplam 1 milyar 751 milyon TL idari para cezası uygulandı.

Denetimlerin odağında ise sektörlerin iç piyasa düzenine etkisi vardı.

Haksız ticaret uygulamaları, fahiş fiyat artışları, otomotivde stokçuluk gibi alanlar cezaların yoğunlaştığı başlıklar oldu.

İç Ticaret Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan toplam ceza 713,5 milyon TL oldu.

Kaynak: İGFA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.