Hava Durumu

Özbekistan’da üçüncü santral için test başladı

Özbekistan’ın en büyük Türk enerji yatırımının sahibi Aksa Enerji, üçüncü santralinde test üretimine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2022 18:02
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2022 18:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Özbekistan’da üçüncü santral için test başladı

İSTANBUL (İGFA) -Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Özbekistan ziyaretine eşlik eden Aksa Enerji CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Cemil Kazancı, şirketin ülkedeki yatırımlarıyla ilgili bilgi paylaşımında bulundu.

Özbekistan ziyaretinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden Kazancı, Özbekistan’da üretime geçen iki santralin ardından Taşkent B isimli üçüncü santralin de test üretimine başladığının müjdesini verdi.

Ülkedeki yatırımlarıyla ilgili bilgi paylaşımında da bulunan Kazancı, Türkiye’nin halka açık en büyük global enerji üreticisi Aksa Enerji’nin, Özbekistan’ın başkenti Taşkent ve Buhara’da toplam 740 MW’lık üç adet doğal gaz kombine çevrim santrali için gerçekleştirdiği yatırımların son aşamaya geldiğini kaydetti. “Özbekistan’ın en büyük Türk enerji yatırımı olan projemizin inşaatını sadece 12 ayda tamamlayarak Taşkent A ve Buhara santrallerimizde ocak ayında kademeli olarak ticari üretime başlamıştık" diyen Cemil Kazancı, "Şimdi sırada 230 MW kurulu güçteki Taşkent B santralimiz var. Bugün itibarıyla bu santralimizde de test üretimlerine başladık. Hedefimiz en kısa sürede Taşkent B santralinde de ticari üretime geçerek Özbekistan’ın enerjisini yükseltmek” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.