Hava Durumu

Memduh Büyükkılıç'tan 'yatırım lideri' vurgusu

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Sanayi Gecesi’ne katılarak, sanayici ve iş insanlarıyla bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2022 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2022 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Memduh Büyükkılıç'tan 'yatırım lideri' vurgusu

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) tarafından 2022 Yılı Sanayi Gecesi düzenlendi. Düzenlenen geceye Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, , TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri ve sanayiciler katıldı.

Programda, üreten ve çalışan Kayseri olarak Türkiye Yüzyılı’na emin adımlarla ilerlemeye devam ettiklerini ifade eden Başkan Büyükkılıç, endüstri ve ticaret merkezi, üretim üssü kadim kent Kayseri’de sanayi ve üretimle ilgili yaptığı çalışmalar ile ödül alan 45 firmayı da tebrik ederek, şöyle konuştu:

“Onurumuz ve gururumuz olan sanayicilerimize önceliklere selamlarımı iletiyor, şimdiden tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Malunuz Kayser’imiz endüstri ve ticaret merkezi olarak biliniyor. Bu bizleri sevindiriyor. Adeta üretim üssü ve ihracat merkezi. Bu senede ihracata olan katkısından dolayı da hem katma değer sağlayıp, hem de ihracatımızın artmış olması bizleri keyiflendiriyor. İnşallah bu gelişmeleri daha da yukarıya taşıyacak olan anlayış içerisindeki çalışmalarımızı dayanışma içerisine sürdüreceğimizden hiç şüpheniz olmasın. 3 organize sanayi, 1 serbest bölge, inşallah 4’üncü organizemiz yolda. Sera organizemiz de katkı sağlayacak. Bu konuda süreç hızlı ilerliyor.”

KAYSERİ 30 BÜYÜKŞEHİR İÇERİSİNDE 1’İNCİ

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin 1 milyar 738 milyon 426 bin TL toplam harcamasının 1 milyar 65 milyon 889 bin TL’sini yatırıma ayırarak yüzde 61.31’lik oran ile Türkiye’de 30 büyükşehir arasında yatırım lideri olduğunu hatırlatan Büyükkılıç, “Allah’a şükürler olsun 2020 yılında yapılan yatırımlarla Türkiye’de 30 büyükşehir içerisinde yatırıma en çok pay ayıran şehir olarak Kayseri’miz paylaşıldı ve 1’inci olmuştu. 2021 yılında 30 büyükşehir içerisinde 1’inci olmuştur. Aynı zamanda yerine hizmet belediyeciliğini ön plana çıkartan bir anlayış içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizi seven, güvenen ve seçen hemşehrilerimize Kayseri’mize yakışır şekilde layık olmaya çalışacağımızı bir kez daha buradan paylaşıyorum” şeklinde konuştu

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ise, “Bizim ilk bin içerisinde 31 firmamız yer alıyor. Zannedersem Kayserili firmalar diye baktığımızda veya Kayseri doğumlu insanların oluşturduğu insanların oluşturduğu sanayi dünyasında kimler var diye baktığımızda bu sene 60'ı geçiyor. Allah'a çok şükür bunlarla iftihar ediyoruz. Bugün de burada gayret eden, risk alan ve gece gündüz demeden çalışan, üreten sanayici kardeşlerimize ödülleri verilecek. Bundan dolayı da, gayretlerinden dolayı arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu da Kayseri’nin sadece ticarette değil sanayi, turizm, eğitimde de marka şehir haline gelmiş olduğunu ifade ederek, Kayseri’de aranızda bulunmaktan onur duyduğunu belirtti. Hisarcıkoğlu, Kayseri’nin sanayicileri ile iftihar ettiğini vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Esasında Kayseri, tüm ülkeye ortak olacak bir noktada. Burada tamamen kendi imkânlarımızla ortaya çıkmış bir başarı hikâyesi yazdık.  Kayseri, milattan önce de ticaret şehriydi. Kendi insanımızın emeği ile Türkiye’nin en önemli sanayi şehirlerinden biri haline geldik. Yetmedi turizm şehri olduk. Eğitim merkezi, üniversiteler şehri haline geldik. Tüm bunları kendi girişimcilerimizin, Kayserili hayırseverlerin emeği ve gayreti ile başardık. Türkiye’de bu anlamda baktığınız zaman biz tekiz. Biz devletten bir şey istemedik, almadık ve tamamen kendi imkânlarımızla bu noktaya geldik. Tüm bu başarılarla bizleri gururlandıran Kayserili sanayicilerimizle iftihar ediyorum. Ödüle layık görülen tüm kardeşlerimi de ayrıca tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.”

KAYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci de, Kayseri’nin Türkiye ve Avrupa’nın önemli üretim merkezlerinden biri olduğunu ifade ederek, “Anadolu’nun en eski ticaret merkezi olan Kayseri’miz bugün Türkiye ve Avrupa’nın önemli üretim merkezlerinden biridir. 5 üniversite, 2 teknopark, 15 Ar-Ge merkezi ve 2 tasarım merkezi ile Kayseri, bölgemize ve ülkemize önemli katma değer sağlayan bir il konumundayız. Gecemize teşrifleriyle bizleri onurlandıran konuklarımıza, şehrimize ve ülkemize değer katan tüm sanayici ve işadamlarımıza şükranlarımı sunuyor, ödül alan tüm firmalarımızı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu. 

Programda, İstanbul Sanayi Odası tarafından yayınlanan 2021 yılı İSO ilk ve ikinci 500 sıralaması ile ihracat kategorisinde dereceye giren toplam 45 sanayiciye ödül plaketi verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.