Hava Durumu

KOBİ’lere 'Yeşil Dönüşüm' destek başvuruları uzatıldı

Bursa’da faaliyet gösteren teknik tekstil ve kompozit sektörlerindeki KOBİ’lerin Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu yeni ürün ve proses geliştirme projelerine BUTEXCOMP tarafından sağlanacak desteğe başvuru süresi uzatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2023 10:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
KOBİ’lere 'Yeşil Dönüşüm' destek başvuruları uzatıldı

BURSA (İGFA) - Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde yürütülen Kompozit Malzeme ve Teknik Tekstil Prototip Üretim ve Uygulama Merkezi (BUTEXCOMP) bünyesindeki ‘KOBİ’ler İçin Yeşil Ürün Hibe Programı’na başvuru süresi 9 Ocak 2023’e kadar uzatıldı.

KOBİ’LER İÇİN YEŞİL ÜRÜN HİBE PROGRAMI

KOBİ’ler İçin Yeşil Ürün Hibe Programı ile Bursa’da kurulu teknik tekstil ve kompozit sektörlerindeki KOBİ’lerin Avrupa Yeşil Mutabakatı’na uyumlu yeni ürün ve proses geliştirme projelerine destek sağlanması hedefleniyor. Program kapsamında çağrı dokümanlarının www.butexcomp.org portalında yayınlandığı ‘KOBİ’ler İçin Yeşil Ürün Hibe Programı’ için başvuru tarihi 9 Ocak 2023 Pazartesi gününe kadar uzatıldı.

Başvuruda bulunmak isteyen firmalar, BUTEXCOMP’un web sitesindeki formları çevrimiçi ortamda doldurarak işlemlerini tamamlayabilecek. Web sitesinde yer alan ‘Başvuranlar için Rehber’ dokümanı da başvuru süreci için firmalara detaylı bilgiler sunuyor.

DESTEK VERİLECEK PROJELER ŞUBAT AYINDA AÇIKLANACAK

Program ile seçilen KOBİ'ler için azalan girdi maliyetleri, artan ticarileştirme hacmi ve ihracat potansiyeli artışının sağlanması, teknik tekstil ve kompozit değer zincirinde ağ oluşumunun desteklenmesi amaçlanıyor.

Teknik tekstil ve kompozit malzeme sektörlerinin değer zincirinde ağ oluşumunu desteklemek ve yeni yeşil ürünleri tanıtmak amacıyla hayata geçirilen Yeşil Ürün Hibe Programı kapsamında seçilen KOBİ'lere verilecek danışmanlık hizmetleri sonucu minimum 5 farklı yeni yeşil ürün programı desteklenecek. Başvurular, konunun uzmanları tarafından Ocak ayı içerisinde değerlendirme ve seçim süreci tamamlanacak.

Şubat 2023’te ise desteklenecek projelerin kamuoyuna duyurusu yapılmasının ardından hibe sözleşmeleri imzalanacak.

Mart 2023-Aralık 2023 döneminde de projeler aktif olarak desteklenirken, firmalar çağrı ile ilgili sorularını, firma bilgileri ve ad-soyadı bilgileri ile info@butexcomp.com adresine iletebiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.