Hava Durumu

İzmir ve Gaziantep iş birliği 'Melek Yatırım'la taçlanıyor

25 yılı aşan bir tanışıklığa sahip EGİAD ve GAGİAD mevcut iş birliklerinin güçlendirilmesi için İzmir'de bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2022 09:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2022 09:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
İzmir ve Gaziantep iş birliği 'Melek Yatırım'la taçlanıyor

İZMİR (İGFA) - Ülkenin ve bölgenin kalkınmasında girişimciliğin artırılması, girişimci özelliklerinin ve niteliğinin geliştirilmesi için çalışmalar yürüten EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği, Gaziantep İş İnsanları Derneği GAGİAD ile bir araya gelerek dostluğun geliştirilmesi ve Melek Yatırım Ağı kuruluş süreci üzerine iş birliği gerçekleştirdi.

EGİAD Dernek Merkezini ziyaret eden GAGİAD Yönetim Kurulu,Gaziantep’te girişimcilik ve Melek Yatırım Ağı gelişimine katkı koymak için EGİAD ile çalışmaya önümüzdeki günlerde başlama kararı aldı. İki dernek arasında yıllardır süregelen dostluk ve dayanışma iş birliği ile taçlandı.

EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, bugüne kadar sürdürdükleri önemli projeleri aktardı. Gençliğin bir öğrenme kültürünü de beraberinde getirdiğini dile getiren Yelkenbiçer, sürdürülebilirlik ve girişimcilik faaliyetlerinin EGİAD çatısı altında kentgelişimine önemli katkılar sunduğunu söyledi. EGİAD Meleklerinin 44 üyesi ile 22 girişime toplam 3.5 milyon doları aşkın yatırım yaptığını kaydeden Yelkenbiçer, “Türkiye'nin gelişimi bakımından kritik bakış açısının girişimcilikte saklı olduğuna inanıyoruz. Artık bilgi çağındayız, ürün transfer etmeden sadece bilgi transferiyle de büyük ihracat rakamlarını yakalayabiliriz. Başarılı girişimcilik faaliyetleri, ülkede istihdam yaratılmasında, ekonomik büyümenin hızlandırılmasında, yeni endüstrilerin ortaya çıkmasında, toplumun değişim ve gelişim sürecinde oldukça etkili olmaktadır. Ayrıca, girişimcilik kültürünün nesilden nesile aktarılmasına da etki etmek büyük değer taşıyor” diye konuştu.

GAGİAD Başkanı Cihan Koçer de, İzmir ve Gaziantep arasındaki iş birliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Samimiyet, iki kurum kültürünün dayanışması bizi İzmir’e getirdi. Gençlerin oluşturduğu STK’lar olarak girişimcilik ve Melek yatırımcılık başta olmak üzere her türlü projede işbirliği yürütecek olmaktan mutluyuz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.