Hava Durumu

Gözler Merkez Bankası'nda

Haziran ayı Merkez Bankası faiz kararı bugün belli oluyor. Merkez Bankası toplantısı sonrası faiz kararı ile beraber faiz karar metni gelecek dönemin para politikası konusunda belirleyici olacağından ekonomistlerin radarında yer alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 08:44
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 08:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Gözler Merkez Bankası'nda

Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı açıklanıyor. Yurt içinde bugün tüm gözler Haziran 2022 Merkez Bankası faiz kararı için toplanacak Para Politikası Kurulu'nda (PPK) olacak. 2022 yılının 6. faiz kararı için açıklamada bulunacak Merkez Bankası, faiz karar metniyle paraya yön verecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı için 23 Haziran bugün saat 14:00'de son dakika açıklamada bulunacak. Faiz kararı ile birlikte faiz karar metni gelecek dönemin para politkasına ilişkin sinyaller barındırdığından önem arz ediyor.

Faiz kararı anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının (politika faizi) yüzde 14'te sabit bırakılacağını öngördü. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında da politika faizi değiştirilmeyerek yüzde 14'te bırakılmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.