Hava Durumu

Bursa'da üretici ilçelerden Marmarabirlik'e fiyat ayarı çağrısı!

Bursa'nın Gemlik ve Orhangazi ilçelerinden Türkiye'nin en büyük zeytin üreticisi Marmarabirlik'e fiyat güncellemesi yönünde çağrı yapıldı. Çağrıda "Birlik, kötü gün dostu olduğunu göstermeli" denildi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 17:31
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 17:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa'da üretici ilçelerden Marmarabirlik'e fiyat ayarı çağrısı!

BURSA (İGFA) - Girdi maliyetlerinin ekonomik göstergelerle her geçen gün arttığına dikkati çeken üreticiler, Marmarabirlik'ten sadece elini değil, göğsünü de taşın altına koymasının zamanı geldiğini belirterek çağrıda bulundu.

Gemlik Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Uğur Sertaslan, zeytin ağacının bakılması için gerekli olan gübre ve ilaç fiyatlarına her gün ardı ardına gelen zamlarla çiftçilerin zeytinliğine bakamaz duruma geldiğine dem vurdu. Gemlik'te 2 milyon 650 bin zeytin ağacının varlığını belirten Başkan Sertaslan, "Bunun yüzde 40'ına çiftçilerimiz bakmakta zorlanıyor. Bu konuda acilen önlem alınması gerekiyor" dedi.

Gemlik zeytininin bu yıl ufak daneli olduğunu ifade eden Başkan Sertaslan, fiyatların güncellenmesini talep etti. Birliğin açıkladığı fiyat listesinde kesintisiz olarak 320 dane zeytin 9,20 lira olarak belirlendiğini anımsatan Sertaslan, "Gemlik’teki zeytincilerimizin birçoğu bu danelerde ürün toplamakta sıkıntı çekiyor. Talebimiz Marmarabirlik’in özellikle 300 ve üzeri danelerde fiyat güncellemesi yapmasıdır. Tüccarımız 9 liraya yağlık zeytini alıyor. Marmarabirlik’in zeytini bu fiyatlardan alması ve en az 9 liradan başlayan fiyatlarla güncellemesi gerekiyor" diye konuştu. Sertaslan, Marmarabirlik'in fedakârlık yaparak fiyatları güncellemesi ve kötü gün dostu olduğunu göstermesi gerektiğini söyledi.

"FİYATLARI GÜNCELLEMEK İÇİN NE BEKLİYORSUNUZ"

Öte yandan zeytin alım fiyatlarını güncellemek için ne bekliyorsunuz diyerek Marmarabirlik yöneticilerine Orhangazi'den seslenen İYİ Parti İlçe Başkanı İsmail Kaya da, hasat başlayalı bir ay olmadan yağlık zeytinin 9 ile 9,25 liraya alıcı bulduğunu belirtti. "Marmarabirlik'in yaptığı kesintilerden sonra 29 barem sofralık zeytine verdiği fiyat yağlık zeytin ile aynı noktada" diyen Başkan Kaya, "Bölgede üretimin büyük kısmı 26-32 barem arası olduğuna göre bu yıl zeytinin yağı çıkacak. Marmarabirlik Başkanı, fiyatları güncellemek için zeytin hasadının bitmesini mi bekliyor? Biz uyaralım da 'Birliğin gönlü olana kadar üyenin canı çıkmasın'" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.