Hava Durumu

Bursa'da ULUTEK Teknopark Azerbaycan'a örnek oldu

Bursa'da ULUTEK Teknopark’ı ziyaret eden Azerbaycan Sumgayıt Devlet Üniversitesi akademisyenleri, bölgedeki çalışmaları örnek alarak benzer bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.04.2022 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 17.04.2022 11:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bursa'da ULUTEK Teknopark Azerbaycan'a örnek oldu

BURSA (İGFA) - ULUTEK Teknopark, Azerbaycan Sumgayıt Devlet Üniversitesi’nden gelen heyeti konuk etti. Azerbaycan’daki teknopark çalışmalarıyla ilgili ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz’den bilgi alan akademisyenler, firmaların çalışmalarını da inceledi.

Bölgede 170’e yakın firmanın faaliyette bulunduğunu kaydeden ULUTEK Teknopark Genel Müdürü Prof. Dr. İrfan Karagöz, firmaların yüzde 44’ü yazılım sektöründen olduğunu belirterek, "Bunun dışında bilgisayar, elektronik, enerji, geri dönüşüm, gıda, kimya, makine, otomotiv ve sağlık sektöründe çalışmalar yürüten firmalarımız da var. Kuruluşundan bu yana 2 bin 450’den fazla projeye ev sahipliği yapan bölgemizde proje bütçesi 790 milyon TL’dir. 29 milyon dolar yıllık ihracat yapılan ve 1.8 miyar TL ciro elde edilen bölgemizin 250’den fazla fikri sınai mülkiyet hakkı var" diye konuştu.

Bugün yüzde 100 doluluğa ulaşmış durumda olduklarını belirten Karagöz, "Firmalarımıza düzenli olarak eğitimler veriyoruz. Fuar çalışmalarında yardımcı oluyor, devlet teşvikleri hakkında bilgilendirmeler yapıyoruz. Teknopark bünyesinde yer alan firmalar geniş kapsamlı vergi muafiyetlerinden faydalanabiliyor. Bölge çalışanlarının ücretleri de vergiden muaf tutuluyor. Ar-Ge personelinin sigorta primlerinin yarısı devlet tarafından karşılanıyor. Yüksek lisans ve doktora öğrencileri için devletimiz ayrıca teşvik veriyor. Tecrübelerimizle, birikimimizle kardeş ülkemiz Azerbaycan’ın da bu alanda gelişim kaydetmesi için ULUTEK Teknopark olarak her türlü bilgi paylaşımına hazırız” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.