Hava Durumu

Bakan Dönmez: 2030'a kadar 1 milyar dolarlık yatırım

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) toplantısında yaptığı konuşmada, 2030'a kadar elektrikli araç şebeke altyapısı için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2022 15:16
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2022 15:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bakan Dönmez: 2030'a kadar 1 milyar dolarlık yatırım

ANKARA (İGFA) - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 14. Elektrik Dağıtım Şirketleri Sektör Değerlendirme Toplantısı’nda sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

Bakan Dönmez, "Önümüzdeki yılların en önemli konu başlıklarından biri elektrikli otomobiller olacak. 2030'a kadar elektrikli araç şebeke altyapısı için 1 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Dağıtık enerji üretimi özellikle ana şebekeye binen yükün azaltılması açısından önemli. Bu nedenle, 2030'a kadar dağıtık üretim ve yenilenebilir enerji teknolojileri için 2 milyar dolarlık şebeke yatırımı yapılması gerekiyor." dedi.

Toplantıda özellikle doğal afet zamanında dağıtım şirketlerinin atacağı adımları ele alacaklarını ifade eden Dönmez, borçtan kaynaklı kesintilerin resmi ve dini bayramlar ile cuma, cumartesi ve pazar günleri yapılmamasına ilişkin uygulamanın da hayata geçirildiğini hatırlattı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.