Hava Durumu

Bakan Bilgin: Asgari ücretle ilgili tartışmaları anlamlı bulmuyorum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücretle ilgili tartışmaları anlamlı bulmadığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2022 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2022 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bakan Bilgin: Asgari ücretle ilgili tartışmaları anlamlı bulmuyorum

GAZİANTEP (İGFA) - Gaziantep'te Şehitkamil Sanat Merkezi'nde düzenlenen "Üretim Sürecine Katılım Programı" kapsamında "Yeni Bir İstihdam Modeli"nin tanıtım toplantısına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin de katıldı. Programda konuşan Bakan Bilgin, burada asgari ücrete 2022'de ikinci kez zam yapılması tartışmalarına da değindi.

Bugünlerde asgari ücret tartışmalarının yeniden yapıldığına dikkati çeken Bakan Bilgin, Türkiye Cumhuriyet tarihinde ilk defa asgari ücreti yüzde 50'nin üzerinde artırdıklarını anımsatarak, "Ben bunu çok anlamlı bulmuyorum. Çünkü tarihsel olarak asgari ücrette yaptığımız artış çok önemlidir. Bu üretim sürecinde işçi ve işverenin birlikte sorumluluk almasının da, aldığının da bir gereğini ortaya koymaktadır. Yani işveren de asgari ücretin dışında diğer ücret türlerini de kendiliğinden kademelendirmiştir. Daha üst ücret alanları da asgari ücret düzeyinde yeniden düzenlemiştir" diye konuştu.

Bakan Bilgin, pilot il olarak belirledikleri Gaziantep’ten başlattıkları program ilgili bilgiler de verdi. Bakan Bilgin, "Doğrudan istihdam sağlayacağımız bu programın ülkemize, tüm çalışanlarımıza ve işverenlerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.