Hava Durumu

ESMEK 2022 yılında da 22 bin kursiyere eğitim verdi

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), her yıl olduğu gibi 2022 yılında da yaklaşık 22 bin kursiyere eğitim verdi. 7’den 70’e her yaştan birey için birçok alanda eğitim dolu bir yıla imza atan ESMEK, kitap kampanyası ile de ülke genelinde 94 okula 5 bin 486 adetlik kitap desteğine de aracı olmayı başardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2022 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2022 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
ESMEK 2022 yılında da 22 bin kursiyere eğitim verdi

ESKİŞEHİR (İGFA) - 2001 yılında “Her Ev Bir Atölye Olacak” sloganı ile eğitim faaliyetlerine başlayan ve bugüne kadar 330 branşta 250 binin üzerinde vatandaşa ücretsiz hizmet veren Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Sanat Meslek Eğitim Kursları (ESMEK), 2022 yılında 227 ayrı branşta 728 kurs açtı ve yaklaşık 22 bin kursiyere hizmet vererek önemli bir görevi yerine getirdi.

ESMEK’lerin Eskişehir için çok önemli bir eğitim yuvası ve markası olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen göreve başladıktan sonra en büyük hayalinden biri de her evin bir atölye olmasıydı. ESMEK, 2001’den bugüne kadar her evi bir atölyeye çevirmeyi başardı. Eğitimlerde 330 branş geçildi ve sadece bir yılda 20 binden fazla kursiyere eğitim veriyoruz. ESMEK’ler artık dev bir marka, dev bir eğitim kuruluşu oldu. Bugüne kadar 250 binden fazla kursiyer eğitim aldı. Bu hepimiz için bir gurur kaynağıdır. Tabi biz ESMEK’leri sadece merkezde tutmayalım ilçelere de taşıyalım diye düşündük. Yakın zamanda 6 ilçemizde olan ESMEK sayısı Sivrihisar’ın da eklemesiyle 7 olacak. Yakın zamanda Sivrihisar ESMEK Eğitim Merkezimiz de hizmete girecek. İlçelerimizde de eğitimde fırsat eşitliği için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Yıl içerisinde kursiyerlerimiz aldıkları eğitimleri dönem sonu sergileri ile taçlandırıyor. Çocuklarımız ise gerek yaz gerekse kış okullarında hem eğleniyor hem öğreniyorlar. Anneler, babalar, çocuklar eğitimlere katılarak kendilerini geliştirmeye, meslek edinmeye, öğrenmeye, eğlenmeye ve sosyalleşmeye devam ediyor. 2022 yılını geride bırakmaya hazırlandığımız bugünlerde, ‘Şehir Okuldur’ ve ‘Şehir Öğretir’ mottosu ile Büyükşehir Belediyemiz, 7’den 70’e her alanda Eskişehirlilerin hizmetinde olmaya, ESMEK’ler aracılığı ile de çalışmalarını artırarak sürdürmeye kararlıdırÇünkü Eskişehir çağdaş, aydın, Atatürk’ün izinde bir Cumhuriyet şehri olarak eğitime, bilime, kültüre ve sanata verdiği değer ile her şeyin en iyisine layıktır.” dedi.

2022 yılı içerisindeki çalışmalar hakkında bilgi veren ESMEK yetkilileri ise yaptıkları açıklamada, “Kent merkezindeki eğitim merkezlerimizle birlikte Alpu, Beylikova, Çifteler, İnönü, Mihalgazi, Sarıcakaya olmak üzere 6 ilçedeki ESMEK’lerde, 7-14 yaş grubu çocuklara yaz okulu programına toplamda 5 bin çocuk katıldı. Yaz okulunda eğlenceli ingilizce, çocuk yogası, cimnastik, basketbol, voleybol, akıl oyunları, ebru sanatı, resim, karikatür, seramik, taş boyama, ahşap boyama, zumba gibi toplam 87 branşta eğlenceli, öğretici ve geliştirici eğitimler verildi. Çocuklara ücretsiz saç kesimi, yılsonu sergileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Çocuk Şenliği ile 2022 yılı çocuklarımız için de çok özel bir yıl oldu. Ayrıca kadınlara yönelik eğitimler, belgesel gösterimler gerçekleşirken dönem sonu sergimiz de büyük ilgi gördü. ESMEK kursiyerlerinin ‘Kuş ve Özgürlük’ temasıyla oluşturduğu dönem sonu el sanatları karma sergisi Yansımalar, 2 binden fazla ürünle Eskişehirliler ile buluştu. Büyükşehir Gençlik Merkezi ve Büyükşehir Osmangazi Gençlik Merkezimiz olmak üzere Gençlik Merkezlerimiz de gençlere yönelik eğitim, atölye, söyleşi, kamp, gezi gibi onlarca etkinlikte 6 bin 130 genç ile bir araya geldi. Bu yıl yaptığımız en önemli çalışmalardan birisi de ‘Bir Kitap Bin Destek’ kitap toplama kampanyası ile çocukların hayatına dokunmaya devam etmek oldu. Bu kapsamda 5486 kitap bağışlandı ve bu kitaplar gelen taleplere göre çoğunluğu doğu illerinde olmak üzere 94 okula gönderildi. Ayrıca tüm ESMEK’lerde yeni bir uygulama olarak Çocuk Oyun Evleri yapıyoruz. Çocuklarını bırakacak yeri olmadığı için kursa gelemeyen ebeveynler artık çocukları ile birlikte merkezimize gelebilecekler. Çocuklar oyun evinde vakit geçirirken, anne-babalar kurslarına rahatlıkla devam edebilecekler.” ifadelerini kullandılar.

ESMEK’lerin 2023 yılında da çalışmalarının süreceğini belirten yetkililer, kurslara katılmak ve bilgi almak vatandaşların kendilerine 0222 220 76 88 - 0222 220 76 99 numaralı telefonlardan ulaşabileceklerini sözlerine eklediler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.