Hava Durumu

Uydular SpaceX ile uzaya gönderilecek

İngiltere merkezli küresel iletişim şirketi OneWeb, uydularını yörüngeye göndermek için Rus uzay ajansı Roscosmos yerine Elon Musk'ın SpaceX'i ile ortaklık kurduğunu duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2022 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2022 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Uydular SpaceX ile uzaya gönderilecek

Uydu endüstrisinde doğrudan rakip olan iki şirketin anlaşmasının içeriği ise açıklanmadı. İngiliz şirketin SpaceX ile ilk lansmanı bu yıl yapması bekleniyor.

euronews'in aktardığı habere göre OneWeb CEO'su Neil Masterson yaptığı açıklamada, "Uzayın sınırsız potansiyeli konusundaki ortak vizyonumuzu yansıtan destekleri için SpaceX'e teşekkür ediyoruz." dedi.

OneWeb, Roscosmos'un teknolojinin askeri amaçlarla kullanılmayacağının garantisini talep etmesi ve İngiliz hükümetinin şirketteki hissesini satmasını talep etmesi üzerine, 4 Mart'ta yapılması planlanan uydu fırlatma işlemini iptal etmişti. OneWeb, İngiltere'nin AB'nin uydu navigasyon sistemi Galileo'ya Brexit sonrası alternatif aradığı 2020'de İngiliz hükümeti ve Hint telekom devi Bharti Global tarafından iflastan kurtarıldı.

Hatırlanacağı gibi, Amerikan uzay mekiği ve roket üreticisi SpaceX'in kurucusu Musk, Ukrayna'da savaşın başlamasının ardından uydu interneti sistemi projesi Starlink'i bu ülkede kullanıma açmıştı. SpaceX, Starlink uydularıyla dünya yörüngesinde 12 bin uyduluk ağ kurmayı planlıyor. Projenin 2027'de tamamlanması hedefleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.