Hava Durumu

Ukrayna'dan Rusya'ya füze saldırısı: 63 asker öldü

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesine düzenlediği füze saldırısında 63 askerinin öldüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2023 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2023 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Ukrayna'dan Rusya'ya füze saldırısı: 63 asker öldü

Rusya, Ukrayna'nın Donetsk'teki füze saldırısında 63 askerinin öldüğünü açıkladı.

BBC News'in aktardığı habere göre saldırıda, Rusya'nın kontrolü altındaki Makiyivka kentinde Rus güçlerinin konuşlandığı düşünülen bir bina hedef alındı.

Ukrayna, saldırıda 400'e yakın Rus askerinin öldürüldüğünü, 300 askerin de yaralandığını iddia etmiş, nın açıkladığı rakam bağımsız kaynaklarca doğrulanmamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Telegram hesabından yapılan açıklamada, yılbaşı gecesi düzenlenen saldırıda Makiyivka kenti yakınlarındaki bir meslek okulunun yıkıldığı bildirildi.

Bakanlık sözcüsü Igor Konaşenkov, askerlerin geçici olarak bu okulda konuşlandırılmış olduğunu ve atılan 6 Amerikan yapımı HIMAR füzesinden 4'ünün binaya isabet ettiğini, diğer 2'sinin de imha edildiğini kaydetti.

Reuters haber ajansı, Rybar adıyla bilinen savaş yanlısı bir Rus askeri blog yazarının da 100'den fazla kişinin yaralandığını ve enkaz kaldırma çalışmalarının devam ettiğini yazdığını duyurdu. Rybar, saldırı sırasında binada 600 kişi olduğunu ve binanın mühimmat deposu olarak da kullanıldığını yazdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.