Hava Durumu

Türkiye internette İspanya ve Yunanistan’ın önünde

Avrupa genelinde olduğu gibi Almanya’da da klasik seyahat acenteleri küçülüp peş peşe kapanırken, online (Çevrrimiçi) seyahat acentelerinin satışları artıyor.

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2022 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2022 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Türkiye internette İspanya ve Yunanistan’ın önünde

Merkezi Almanya’da olan İnternetten Satış Yapan Seyahat Acenteleri Birliği’nin (VIR) online satışlar ve bu satışlarda ülkelerin payı ile ilgili yaptığı araştırmaya göre internet üzerinden satışlarda Türkiye’nin payı yüksek.

Araştırma sonuçlarını Almanya’da yayınlanan Fvw Dergisi’nin Editörü Klaus Hildebrand’a değerlendiren İnternet Seyahat Satışları Birliği’nin (VIR) Yönetim Kurulu Üyesi Buller, internetten satışların destinasyonlara göre dağılımında Türkiye'nin dijital kanalların toplam satışları içinde analog kanallardan daha yüksek bir paya sahip iken İspanya ve Yunanistan satılarında klasik acentelerin önde olduğunu söyledi.

OTA’LAR 2019’U YAKALADI

Turizm Gazetesi'nde yer alan VIR araştırmasına göre, Online Seyahat Acenteleri’nde (OTA) özellikle yaz aylarında yapılan rezervasyonlar daha hızlı artıyor ve bu alanda faaliyet gösterenler hızlı büyüyor. Klasik seyahat acentelerinin satışları hâlâ 2019 yılını gerişindeyken internet satışı yapan acentelerin satışları 2019'u yakaladı.

Araştırmaya göre, "Çevrimiçi seyahat acentelerindeki artış eğilimi yaz sezonu boyunca devam ediyor. Satışlar Haziran yüzde 46, Temmuz’da yüzde 47 yükseldi. Ağustos ayı satışları Mayıs’a göre yüzde 65'in üzerinde arttı. Eylül ayı artışı yüzde 33.

VIR Yönetim Kurulu Üyesi Michael Buller, Ekim ayı rezervasyonlarında çevrimiçi seyahat acenteleri için rakamların pandemi öncesi 2019 yılına göre yüzde 72 daha yüksek olacağını belirtti. Buller, internet üzerinden satışların destinasyonlara, bireysel ve ailelere göre değiştiğini belirterek, "Müşteriler dijital kanallara alıştı” yorumunda bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.