Hava Durumu

New York Belediyesi 14 yıldır iftar veriyor

Amerika Birleşik Devletleri'nin New York Belediyesi tam 14 yıl önce bölgede yaşayan Müslümanlara iftar yemeği vermeye başladı. Bunun için de bölgedeki en iyi helal restoran olan Alibaba Restaurant tercih edildi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2022 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2022 12:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
New York Belediyesi 14 yıldır iftar veriyor

Muhammet TAŞÇILAR/ Özlem ÖRGÜT YÖREKLİ/ ABD İGFA- New York Belediye Başkanı Mike Bloomberg, 14 sene önce Alibaba Restaurant'ta 30 kişilik bir iftar vererek geleneği başlattı. İftar vermesini yadırgayıp kendisini çok eleştiren hatta protesto eden Amerikalılar olmasına karşın gelenek bozulmadı ve her sene sayı daha da artarak New York Belediye Başkanları Alibaba Restaurant'da iftar vermeye devam etti. 

Mike Bloomberg çevrede çokça helal restoran olmasına karşın bir Türk restoranı olan Alibaba'yı seçmişti. Bu sene yeni başkan Eric Adams da geleneği bozmadı. Restoranın sahibi Alirıza Doğan duygularını şu sözlerle ifade etti: "Her yıl olduğu gibi bugün de New York Belediye Başkanımıza iftar yemeğimizi verdik. Bizi tercih ettikleri için Alibaba ailesi olarak kendilerine teşekkür ederiz. Belediye başkanımızı her zaman destekliyoruz. Ayrıca Müslüman kardeşlerime iftar yemeği ikram etmekten çok mutlu oldum." 

Bu sene Vintage firmasının sponsor olduğu iftarda 200 kişi ağırlandı. Covid salgınından önce en son Grace Manson'ın evinde 280 kişiye iftar verilmişti. Bu sene iftara katılan Türkler arasında Mehmet Akçetin, Ali Keleş, Salim Kaya, Alper Ahmetoğlu ve İbrahim Kurtuluş yer aldı.

Bu senenin en dikkat çekici özelliği ise vejetaryen olan Belediye Başkanı Eric Adams'ın vegan bir menü hazırlatması oldu. 14. senede ilk kez vegan menü hazırlanan iftar yemeğinde yağ bile kullanılmadı. Menüde türlü, bulgur pilavı, humus, falafel; tatlı olarak da lokum ile incir ve kayısı tatlısı yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.