Hava Durumu

Kral 3. Charles tacı 6 Mayıs'ta takacak... En yaşlı hükümdar olacak

Kral 3. Charles'ın taç giyme töreni 6 Mayıs 2023'te yapılacak. 1953 yılında Kraliçe 2. Elizabeth'in taç giyme töreninde 4 yaşında olan Prens Charles, 74 yaşında taç giyen en yaşlı hükümdar olacak.

Haber Giriş Tarihi: 11.10.2022 22:08
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2022 22:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Kral 3. Charles tacı 6 Mayıs'ta takacak... En yaşlı hükümdar olacak

ANKARA (İGFA) - Buckingham Sarayı, İngiltere Kralı 3. Charles’ın taç giyme töreninin gelecek sene 6 Mayıs Cumartesi günü Westminster Kilisesi'nde yapılacağını duyurdu.

BBC News'in aktardığı habere göre tarihi törende Konsort Kraliçe Camilla da, eşi Kral 3. Charles’ın yanında olacak ve taç giyecek.

Kral Charles, annesi Kraliçe 2. Elizabeth’in ölümünün ardından ülkenin yeni hükümdarı olmuştu. Ancak taç giyme töreni, Kral’ın yeni hükümdarlığının sembolik bir kutlaması olacak.

Kraliçe 2. Elizabeth’in tacını taktığı Haziran 1953’ten yaklaşık 70 yıl sonra, ülkede ilk kez taç giyme töreni gerçekleştirilecek.

Taç giyme töreninde 74 yaşında olacak Kral Charles, taç giyen en yaşlı hükümdar olacak.

6 Mayıs tarihi, aynı zamanda Kral’ın torunu, Prens Harry ve eşi Meghan’ın oğlu Archie’nin de dördüncü yaş günü olacak.

Kraliçe 2. Elizabeth, babası Kral 4. George'un ölümünün ardından tahta geçmiş ve 27 yaşında da taç giymişti. 1953 yılındaki törende, kurulan geçici oturma yerleriyle birlikte kilise 8 bin misafiri ağırladı. O yıl 4 yaşında olan Prens Charles, annesinin taç giyme törenini izleyenler arasındaydı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.