Hava Durumu

Çiğli'ye Avrupa'dan 'Partner Kent' ödülü

İzmir Çiğli Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Strazburg’da düzenlenen organizasyonda üst üste 4. yıl “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti” unvanını almaya hak kazandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2023 11:58
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2023 11:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Çiğli'ye Avrupa'dan 'Partner Kent' ödülü

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Çiğli Belediyesi Avrupa’dan üst üste 4. kez ödülle döndü.

Açılış konuşmasını Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Sekreteri Mathieu Mori’nin yaptığı bu yıl ki organizasyon “Çevrenin Korunması için Yerel Yönetimler Harekete Geçiyor” temasıyla düzenlendi.

17 farklı ülkeden 53 başvurunun yapıldığı organizasyonda 21 belediyenin başvurusu kabul edildi. Çevre kirliliği ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda hayata geçirdiği çalışmalar ile başvurusu kabul edilenler arasında yer alan Çiğli Belediyesi, Avrupa’nın en prestijli ödüllerden olan “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti” unvanını üst üste 4 yılda ülkemize getirerek büyük bir başarıya imza attı. Çiğli Belediyesi adına ödülü Başkan Utku Gümrükçü aldı.

Çiğli Belediyesi’nin paydaşı olduğu Karbon Envanteri, Yaşasın Gediz Temiz Su Temiz Gıda, Gelecek İçin Yelken Açıyoruz ve İzmir Su Çalıştayı projeleri Avrupa Konseyi tarafından her yıl organizasyona katılan belediyelere dağıtılmak üzere yayınlanan İyi Örnekler Kitapçığında yer aldı.

GÜMRÜKÇÜ’DEN DETAYLI SUNUM

Avrupa'dan katılan yerel yöneticilerle iyi uygulama örneklerinin paylaşıldığı toplantıda Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda; Karbon Envanteri, Yaşasın Gediz Temiz Su Temiz Gıda, Gelecek İçin Yelken Açıyoruz ve İzmir Su Çalıştayı projelerinin hedefleri ve gelinen noktalarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çiğli Belediyesi tarafından hazırlanan ve Türkiye’deki ilk flamingo belgeseli olan “Pembe Misafirler” belgeselinin fragmanı Avrupa Konseyi organizasyonunda gösterildi. 

Çiğli sınırları içerisinde yer alan İzmir Kuş Cenneti’ndeki flamingoları, onların yaşamlarını, bölgenin flamingolara sunduğu imkanları ve Gediz Deltası’nın büyüleyici doğal güzelliğini anlatan belgesel katılımcıların beğenisini topladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.