Hava Durumu

Bakan Yanık'tan İsrail açıklaması

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 7. Beytülmakdis Kadın Öncüleri Forumu'na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2022 18:25
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2022 18:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bakan Yanık'tan İsrail açıklaması

İSTANBUL (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Uluslararası Kudüs ve Filistin'e Destek Kadın Birliği ile Kudüs Nuru Kadın ve Çocuk Derneği ev sahipliğinde düzenlenen 7. Beytülmakdis Kadın Öncüleri Forumu'na katıldı.

Forumda yaptığı konuşmada Bakan Yanık, Kudüs'ün direnişin ve vazgeçmemenin adı olduğunu vurgulayarak, dünyada milyonlarca insanın ayaklarında Kudüs gücünü hissederek yaşadığını ifade etti.

İslam’ın ilk inananının Hz. Hatice, İslam’ın ilk şehidinin, Hz. Sümeyye olduğunu anlatan Bakan Yanık, hayatını Filistin davasına adayan ve Mescid-i Aksa’da nöbet tutan murabıt kadınların büyük mücadelesini övgü ve gıpta ile takip etmekte olduklarını belirterek, "İnanıyoruz ki Peygamber Efendimizin miraca yükseldiği bu kutlu yurt, gerçek özgürlüğüne kavuşmadığı sürece insanlık da rahat etmeyecektir. Tarih boyunca bu böyle olmuştur. Kudüs huzur bulduğunda sadece Müslümanlar değil Museviler de Hristiyanlar da hatta diğerleri dahi huzur bulmuş, güvenlik ve esenlik içinde yaşamışlardır. İnşallah Mescid-i Aksa o hak ettiği huzura, sükuna kavuştuğunda bütün insanlığın da huzur ve selamete erdiğini hep birlikte göreceğiz" diye konuştu.

"Uluslararası kuruluşların sessizliğine rağmen, en büyük çatı örgüt olan Birleşmiş Milletler ’in sessizliğine rağmen bu direniş ve mücadele aralıksız devam ediyor" ifadesini kullanan Bakan Yanık, kişisel olarak düşen görev olarak Filistinli kadınların arkasında duracak, onların haklı davasını bütün dünyaya duyurmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.