Hava Durumu

Bakan Yanık: Kadının insan hakları siyasi araç değildir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye olarak kadının insan haklarını, müzakere konusu bir siyasi araç değil, acilen ulaşılması gereken temel hedef olarak gördüklerini ifade ederek, "Kadınların ve kız çocuklarının hakları her zaman önemli gündemlerdeki kararların merkezinde olmalıdır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2022 23:26
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2022 23:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Bakan Yanık: Kadının insan hakları siyasi araç değildir

ANKARA (İGFA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Yanık, İsviçre’nin Cenevre kentinde CEDAW 8. Dönemsel Ülke Raporu Yapıcı Diyalog Süreci toplantısında kapanış konuşması yaptı.

Bakan Yanık, BM Güvenlik Konseyinde kabul edilmesinin üzerinden 40 yılı aşkın bir süre geçmiş olmasına rağmen, temel bir insan hakları sözleşmesi olarak CEDAW'ın etkin uygulanmasının öneminin, silahlı çatışmalar, iklim sorunları ve salgın hastalıklar gibi kadınlar ve kız çocukları için mevcut küresel zorluklar nedeniyle arttığını vurguladı.

Bakan Yanık, “Türkiye olarak kadının insan haklarını, müzakere konusu bir siyasi araç olarak değil, acilen ulaşılması gereken temel bir hedef olarak gördüklerini belirterek, "Kadınların ve kız çocuklarının hakları her zaman önemli gündemlerdeki kararların merkezinde olmalıdır" dedi.

Her ülkenin farklı ulusal bağlamlara sahip olmasının evrensel ideallere ulaşmada sorun teşkil etmemesi gerektiğini vurgulayan Bakan Yanık, her türlü ayrımcılığı önleme ve kadın-erkek eşitliğini sağlama konusunda benimsedikleri anlayışı ve yürütülen çalışmaları paylaştıklarını vurgulayarak, "Sivil inisiyatif birimleriyle kurduğumuz işbirlikleri sayesinde her zaman daha güçlü sosyal politikalar üretiyor ve her türlü ayrımcılığa karşı daha hızlı ve kalıcı çözümler sunuyoruz. Kararlı ve cesur adımlarla belirlediğimiz hedeflere doğru ilerlemeye devam edeceğiz.  Diyalog süreçleri boyunca komite üyelerinin yönelttiği kıymetli soru ve yorumlar için teşekkür ederiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından dün başlayan CEDAW Komitesinin 82'nci oturumu kapsamındaki Türkiye raporunun değerlendirilmesi sona erdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.