Hava Durumu

Ay roketi hangara geri dönüyor

NASA'nın testleri geçemeyen Ay roketi hangara geri dönecek.

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2022 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.04.2022 10:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Ay roketi hangara geri dönüyor

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı, Uzay Fırlatma Sistemi roketinin gelecek hafta onarım için montaj binasına döneceğini ve Ay'a yapılacak mürettebatsız uçuş için en erken fırlatmanın bu yaz sonrasına ertelendiğini duyurdu.

NASA'nın mega ay roketinin ilk uçuşu, bir dizi başarısız yakıt doldurma testinin ardından ek gecikmelerle karşı karşıya.

Yetkililer, test uçuşu kapsamında Ay'a boş bir kapsülün ancak haziran veya temmuz ayının sonunda gönderilebileceğini açıkladı.

30 katlı Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketi, geçtiğimiz ay Kenedy Uzay Merkezi'ndeydi. Roketin, yakıt sızıntısı ve valf onarımı nedeniyle gelecek hafta hangara döneceği duyuruldu.

Fırlatma direktörü Charlie Blackwell-Thompson, roketin test tekrarı için sahaya geri dönmeden önce büyük olasılıkla hangarda haftalar geçireceğini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.