Hava Durumu

Almanya'da aylık 9 Euro'ya toplu ulaşım

Almanya'da aylık 9 euroluk toplu taşıma ücreti uygulaması kabul edildi.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2022 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2022 13:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.igfhaber.com
Almanya'da aylık 9 Euro'ya toplu ulaşım

Almanya'da koalisyon hükümeti, artan petrol fiyatları karşısında toplu taşıma kullanımını özendirmek için otobüs, tramvay ve tren ulaşımını kapsayan aylık 9 Euro uygulamasını kabul etti.

euronews'in aktardığı habere göre artan petrol fiyatları ve Rus petrolüne olan bağımlılığı azaltma arayışlarının olduğu bir dönemde Almanya'dan farklı bir uygulama geldi.

Yeşiller Partisi Genel Başkanı Ricarda Lang, yolcuların yerel toplu taşıma için 90 gün boyunca ayda sadece 9 Euro ödemesini öngören bir planı açıklarken, "Almanya'da otobüs ve trene binmek muhtemelen hiç bu kadar ucuz olmamıştı" dedi.

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Eş Başkanı Lars Klingbeil, "Yolcuları mümkün olduğunda toplu taşıma araçlarını daha fazla kullanmaya teşvik etmek istiyoruz." diye konuştu.

Üç koalisyon partisi SPD, Yeşiller ve Liberaller, mart ayında, toplu ulaşımda indirime gidilmesini, bütçe planının bir parçası olarak sunmuştu.

Bu program Ukrayna'daki savaş nedeniyle enerji maliyetlerinin artması ve dolayısıyla artan ev faturalarını azaltmayı amaçlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.