Edirne Keşan’da hayvancılık zirvesi öncesi ziyaretler

Edirne Keşan’da düzenlenecek “Yenidoğan Buzağı Ölümlerinin Azaltılması ve Döl Verimliliğinin Artırılması” eğitimi öncesi akademik heyet ve tarım yöneticileri koordinasyon toplantısında buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2026 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2026 12:10

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Keşan’da hayvancılık sektörüne yönelik düzenlenen kapsamlı eğitim programı öncesinde, akademik heyet ve tarım yöneticileri Keşan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde bir araya geldi. Gerçekleştirilen ziyaretle, eğitim sürecine ilişkin koordinasyon ve hazırlıklar ele alındı.

“Yenidoğan Buzağı Ölümlerinin Azaltılması ve Döl Verimliliğinin Artırılması” başlıklı eğitim programı kapsamında Keşan’a gelen uzmanlar, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Olcay Karbuz ile görüşerek bölgedeki hayvancılık faaliyetleri üzerine değerlendirmelerde bulundu. Ziyarette, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nden Doç. Dr. Halef Doğan ve Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Engin Canikli’nin yanı sıra Edirne İl Tarım ve Orman Müdür Yardımcısı Sezer Seyhan ile Enez İlçe Tarım ve Orman Müdürü Murat Arslan da yer aldı.

Toplantıda konuşan Olcay Karbuz, Keşan ve çevresinde hayvancılığın önemli bir ekonomik faaliyet olduğunu belirterek, buzağı ölümlerinin azaltılmasının üretici gelirleri açısından kritik rol oynadığını ifade etti. Karbuz, üniversite ve kamu iş birliğiyle gerçekleştirilen eğitimin üreticiler için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Koordinasyon toplantısının ardından heyet, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda üreticilerle bir araya gelerek yüzlerce katılımcıya yönelik eğitim programını başlattı. Keşan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek eğitim çalışmalarının bölge hayvancılığına katkı sağlayacağını ifade etti