Bursa Gürsu'da güreş heyecanı

Bursa'da Gürsu Kaymakamlığı, Gürsu Belediyesi ve Gürsu Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğünce Gürsu’nun Şehit Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız anısına Serbest Stil Yıldızlar Güreş Turnuvası düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2021 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2021 13:00
https://www.igfhaber.com

BURSA (İGFA) -  Bursa'nın Gürsu ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehit Cüneyt Yıldız Serbest Stil Yıldızlar Güreş Turnuvası'na Türkiye genelinden 250 genç katılım sağlayarak, kıyasıya mücadele etti.

Gürsulu gençlerin daha sağlıklı gelişmeleri ve içlerindeki yeteneği ortaya çıkarmak için ellerini taşın altına koymaktan çekinmediklerini belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, ilçeye kazandırılan halı sahalar, oyun alanları, sporcu fabrikası gibi spor alanlarıyla, kulüplere ve sporculara verilen desteklerle sporun ve sporcunun her zaman yanında olduklarını söyledi.

660 yıllık bir geleneği birlikte yaşamak, yaşatmak ve geleceğe taşımak için bir arada olduklarını kaydeden Başkan Işık, "Türk milletinin karakterini en iyi şekilde  anlatan güreş sadece bir spor değil aynı zamanda yiğitlik, mertlik, güç ve zekadır. Tutamadığımız bileği, kavrayamadığımız bedeni en iyi şekilde hissetmek, taktik beceri kabiliyetidir. Bizler burada ata sporumuz olan güreşi gençlerimize sevdirmek, onlara unutturmamak ve tekrardan aslımızı yad etmek amacıyla bulunuyoruz" dedi.