Bakan Çiftçi'den sıfır atık mesajı... Atıktan 18 ton mama üretimiyle israfa karşı yeni adım

30 Mart Uluslararası Sıfır Atık Günü kapsamında açıklama yapan İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, her yıl milyarlarca ton gıdanın israf edildiğine dikkat çekerek, atıklardan hayvanlar için mama üretildiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2026 15:23
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2026 15:23

ANKARA (İGFA) -“Gıda İsrafı” temasıyla bu yıl 4’üncü kez kutlanan Uluslararası Sıfır Atık Günü, dünyadaki büyük kaybı bir kez daha gündeme taşıdı. İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, her yıl yaklaşık 2.3 milyar ton gıdanın tüketilmeden kaybedildiğini, bunun 5.8 trilyon tabak yemeğe eş değer olduğunu vurguladı.

Bakan Çiftçi, Emine Erdoğan himayesinde yürütülen Sıfır Atık Projesi’nden ilhamla önemli bir uygulamanın hayata geçirildiğini belirtti. İçişleri Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmayla, günlük 50 ton gıda atığından yaklaşık 18 ton organik hayvan maması üretildiği açıklandı.

Bu yıl “Gıda İsrafı” temasıyla 4’üncü yılını kutladığımız 30 Mart #UluslararasıSıfırAtıkGünü, çoğu zaman farkına varmadığımız büyük bir kaybı gözler önüne seriyor.Dünyada her yıl, 5.8 trilyon tabak yemeğe eş değer 2.3 milyar ton gıda tüketilmeden kaybediliyor.Sayın… pic.twitter.com/L6ZcEbtFp9

— Mustafa ÇİFTÇİ (@mustafaciftcitr) March 30, 2026

Söz konusu uygulamayla hem gıda israfının önüne geçildiği hem de çevre sağlığına katkı sağlandığı ifade edilirken, elde edilen mamalarla barınaklardaki hayvanların daha sağlıklı beslenmesine destek verildiği kaydedildi. Bakan Çiftçi, sıfır atık bilinciyle daha yaşanabilir bir dünya hedefi doğrultusunda çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini belirtti.